T:00381 11 4147 066 | E-mail: office@cruise-club.rs

MSC KRSTARENJA – KORISNE INFORMACIJE

KORISNE INFORMACIJE – MSC KRSTARENJA

VAŽNO: Aktuelne ponude za krstarenja sa kompanijom MSC – pogledajte sve opcije na strani:

MSC AKTUELNA KRSTARENJA

Slede korisne informacija i opšta pravila za plovidbu sa kompanijom MSC.

Ukrcaj:

Poštujući pravilnu proceduru ukrcaja veoma je bitno u luku ukrcaja stići sa svojim putnim dokumentima i ispunjenim obrascem ličnih podataka koji se nalaze u brodskim dokumentima.

Putni dokumenti izdaće se samo ukoliko su svi podaci putnika uneseni ispravno i ažurno. Molimo proverite unesene podatke: Ime, Prezime, Datum rođenja, Mesto rođenja, Pol, Nacionalnost, Broj pasoša, Mesto izdavanja pasoša, Važnost pasoša i informacije osobe za kontakt u slučaju hitnosti (Ime, Prezime i kontakt broj). To se ne odnosi na osobu koja putuje sa vama već osobu koju kompanija može u bilo koje vreme kontaktirati. U slučaju da imate nepotpune podatke slobodno ih unesite putem našeg web “Check-In-a”pre ukrcaja.

Web „Check-In“
Web Check-In stvoren je radi vaše udobnosti i mira, kako bi vam pomogao da vaše putovanje započnete opušteno. Uključite računar i pripremite se za svoje putovanje. Dovoljno je svega nekoliko sekundi da unesete podatke sa svojih dokumenata i ukrcajne karte!

Web „Check-In“ u samo 3 klika
1. Posetite web-stranicu http://www.msckrstarenja.com/hr-hr/Manage-Your-Booking/Web-Check-In.aspx minimum 48 sati pre polaska.
2. Unesite podatke o svojoj rezervaciji i naćićete odeljak posvećen vama.
3. Ispunite obavezna polja koja se odnose na lične podatke i dokumente i kliknite “Spremi”.

To je sve što je potrebno kako biste dovršili prijavu!
Uzmite u obzir da se svi putnici koji dele kabinu moraju registrovati u isto vreme.

Nova procedura ukrcaja na brodove MSC Armonia, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Opera, MSC Orchestra, MSC Poesia, MSC Preziosa, MSC Sinfonia i MSC Splendida

Ukrcaj putnika započinje u vreme prijavljivanja za ukrcaj (check-in) naznačeno na vašoj ukrcajnoj karti.

Check-In završava dva sata pre polaska broda.

Iz sigurnosnih razloga, osoblje zaduženo za sigurnost može pregledati prtljag gostiju te oduzeti bilo kakve stvari za koje smatraju da bi mogle ugroziti sigurnost putnika ili posade kao što su noževi, skalpel nožići, mačevi, raspršivači za samoobranu, zapaljive tečnosti poput benzina za upaljač, otrovne i zarazne tečnosti, dronove i pametni telefon model Galaxy Note7. Takve će stvari biti oduzete i zaplenjene. Vatreno oružje nije dopušteno unositi na brod. U slučaju pronalaska oružja od putnika će se odmah  zahtevati iskrcaj.

Pri ukrcaju putnici treba da učine sledeće (naznačenim redosledom):

Na terminalu:

1) Predati prtljag nosačima zaduženim da je prenesu u kabinu putnika. Na svakom komadu prtljaga treba prethodno nalepiti etikete sa upisanim podacima o putniku:  ime i prezime, ime broda, broj kabine, datum i luka ukrcaja (Navedena etiketa nalazi se na putnoj karti).
2) Prijaviti se na šalter za Check-In radi provere putnih karata i putnih isprava.

Za goste MSC Yacht Cluba (na brodovima MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida i MSC Fantasia) osiguran je ekskluzivni šalter za Check-In, dok će se o njihovom prtljagu pobrinuti tim batlera na terminalu koji će ih otpratiti do mesta za prioritetnu prijavu.
Na zahtev, batler može raspakovati putnikov prtljag.

3) Krenuti prema sigurnosnoj kontroli. Imajte na umu, da vam osoblje može oduzeti bilo koji predmet za koji proceni da bi mogao ugroziti sigurnost na brodu.

4) Nastavite sa svojom ukrcajnom kartom prema ulazu na brod gde ćete obaviti standardno uzimanje sigurnosne fotografije.

Na brodu:

5) U svojoj kabini pronađite vašu brodsku karticu. Kartica koja ujedno služi i kao ključ kabine je magnetska kartica koja se na brodu upotrebljava za sve vrste plaćanja: izlete, račune u baru, upotrebu praonice veša, usluge u kabini, frizera, u salonu za ulepšavanje, duty-free trgovini, foto galeriji i za brodske napojnice. Za goste MSC Yacht Cluba brodska kartica se ujedno upotrebljava i za pristup posebnom prostoru MSC Yacht Cluba na brodu.

6) Za aktiviranje kupovine sa brodskom karticom putnici moraju povezati svoju brodsku karticu sa svojom debitnom ili kreditnom karticom na jednom od uređaja na brodu (Cruise card Activation Points).

7) Dužni ste učestvovati na sigurnosnim vežbama neposredno nakon ukrcaja.

8) Savetujemo vam da učestvujete na prezentaciji gde ćete saznati sve bitne informacije oko potpunog korišćenja vaše brodske kartice.

Procedura ukrcaja na brodove MSC Divina i MSC Lirica

Ukrcaj putnika započinje u vreme prijavljivanja za ukrcaj (check-in) naznačeno na vašoj ukrcajnoj karti. Check-In završava dva sata pre polaska broda.

Iz sigurnosnih razloga, osoblje zaduženo za sigurnost može pregledati prtljag gostiju te oduzeti bilo kakve stvari za koje smatraju da bi mogle ugroziti sigurnost putnika ili posade kao što su noževi, skalpel nožići, mačevi, raspršivači za samoobranu, zapaljive tečnosti poput benzina za upaljač, otrovne i zarazne tečnosti, dronove i pametni telefon model Galaxy Note7. Takve će stvari biti oduzete i zaplenjene. Vatreno oružje nije dopušteno unositi na brod. U slučaju pronalaska oružja od putnika će se odmah  zahtevati iskrcaj.

Za goste MSC Yacht Cluba (na brodovima MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida i MSC Fantasia) osiguran je ekskluzivni šalter za Check-In, dok će se o njihovom prtljagu pobrinuti tim batlera na terminalu koji će ih otpratiti do mesta za prioritetnu prijavu. Na zahtev, batler može raspakovati putnikov prtljag.

Pri ukrcaju putnici trebaju učiniti sledeće (naznačenim redosledom):

  1. a) Predati prtljag nosačima zaduženim da ga prenesu u kabinu putnika. Na svakom komadu prtljaga treba prethodno nalepiti etikete sa upisanim podacima o putniku: ime i prezime, ime broda, broj kabine, datum i luka ukrcaja (Navedena etiketa nalazi se na putnoj karti).
  2. b) Prijaviti se na šalter za Check-In radi provere putnih karata i putnih isprava.
  3. c) Nakon provere dokumenata na šalteru za Check-In putnici će dobiti brodsku karticu. To je magnetska kartica koja se na brodu upotrebljava za sve vrste plaćanja: izlete, račune u baru, upotrebu praonice veša, usluge u kabini, frizera, u salonu za ulepšavanje, duty-free trgovini, foto galeriji i za brodske napojnice. Za goste MSC Yacht Cluba brodska kartica se ujedno upotrebljava i za pristup posebnom prostoru MSC Yacht Cluba na brodu.

Za aktiviranje kupovine sa brodskom karticom putnici moraju registrirati svoju kreditnu karticu ili položiti na nju određen novčani iznos. Lični čekovi se ne prihvaćaju. Na brodu mogu biti registrovane sledeće kreditne kartice: Visa, Visa Electron, MasterCard, Diners, JCB i American Express. Takođe prihvataju kartice Visa i  MasterCard, debitne kartice, osim za krstarenja u Južnoj Americi i Južnoj Africi. Proverite mogućnost upotrebe kreditne kartice u prekomorskim zemljama sa svojom bankom.

Plaćanja na brodu:

Nakon ukrcaja i preuzimanja brodske kartice u vašoj kabini potrebno je izvršiti registraciju svoje kreditne ili debitne kartice na jednom od brodskih uređaja (Cruise Card Activation Points) pomoću kojih ćete povezati brodsku karticu sa svojom debitnom ili kreditnom karticom (kod kreditne kartice biti će zatražena početna autorizacija od €250). Registracija se može obaviti u bilo koje vreme od trenutka ukrcaja do 23:00 sata sledećeg dana. Jedna od najvažnijih prednosti ovog novog sistema je registracija kartice bez intervencije brodskog osoblja, brža, jednostavnija i sigurnija procedura radi korišćenja “chip & signature” i “chip & PIN” metode. Imajte na umu kako će vas uređaji za debitne kartice tražiti lični PIN broj.

Ukoliko ne želite izvršiti plaćanja na brodu svojom bankovnom karticom, jednostavno, kao i do sada, položite gotovinu na recepciji broda.

Završni račun možete podmiriti na sledeća tri načina:
– kreditnom karticom
Na brodu je moguće koristiti sledeće kreditne kartice: Visa, MasterCard, Diners, JCB, Discover i American Express.

Ukoliko se odlučite za plaćanje završnog računa kreditnom karticom vaš račun biti će terećen i zaključen odmah na kraju putovanja, stoga vam nije potreban odlazak do brodske recepcije.
– debitnom ili prepaid karticom
Proverite pre putovanja limit vaše debitne/prepiad kartice.

Na brodu je moguće koristiti sledeće debitne kartice: Maestro, Visa Debit, Visa Electron i MasterCard.

Ako je depozit veći od brodske potrošnje, razlika će vam biti vraćena u gotovini, pre iskrcaja, na recepciji u brodskoj valuti.
– gotovinom
Ako je depozit veći od brodske potrošnje, razlika će vam biti vraćena u gotovini, pre iskrcaja, na recepciji zadnjeg dana krstarenja u jutarnjim satima.

Lični čekovi se ne primaju.

Prtljag na brodovima:

Putnicima preporučujemo da ograniče prtljag na dve putne torbe po osobi (veličina ne bi trebala prelaziti 90 x 75 x 43 cm ni težinu od 23 kg po torbi) i dva komada ručnog prtljaga po osobi (ne bi trebala prelaziti veličinu 56 x 45 x 25 cm ni težinu od 23 kg po torbi).

Na svim prekookeanskim krstarenjima (poziciona krstarenja) do i od Kariba, Južne Amerike, Južne Afrike i Bliskog istoka, spomenute smernice predstavljaju maksimalne veličine dopuštene po osobi, pod uslovom da, ni u kom slučaju, maksimalni iznos prtljaga u kabini ne prelazi 100 kg i/ili 8 komada prtljaga svih putnika u jednoj kabini. Svaki komad prtljaga koji prelazi dopuštene granice neće biti prihvaćen prilikom prijave na šalteru. Putnici koji nameravaju preći te granice pozivaju se da se prilikom rezervisanja obrate kompaniji MSC Krstarenja ili preko svojih putničkih agenata za informacije o tome kako, uz dodatnu naknadu, prevesti višak prtljaga od dopuštene odvojeno putem teretnog transporta.

Sav prtljag mora se držati u kabini, tako da su svi izlazi slobodni. Putnici se pozivaju da ne zaborave poneti etikete za prtljag koje su nužne za ukrcavanje, te da ih zalepe za putne torbe pri dolasku u luku ukrcavanja (etikete se nalaze u putnim dokumentima). Vredne predmete putnici nose na sopstvenu odgovornost. Savetujemo putnike da lekove, dokumente i slične lične predmete nose isključivo u ručnom prtljagu.

Dečija kolica i invalidska kolica: 

Dečija kolica i invalidska kolica dozvoljeno je uneti na brod ali se obavezno moraju najaviti prilikom rezervacije krstarenja u vašoj putničkoj agenciji. Za krstarenja kojima prethodi let kontaktirajte avio kompaniju.

Zabranjeni predmeti:

Sigurnosno osoblje može od putnika tražiti proveru prtljaga u bilo kojem trenutku i oduzeti bez odgovornosti svaki predmet za koji smatra da će ugroziti sigurnost ostalih putnika, posade i broda. Navedeni predmeti su: oružje, oštri predmeti, kuvala itd. U slučaju pronalaska oružja putniku će se zabraniti ukrcaj.

Hrana i piće na brodu: 

Zadržavamo pravo oduzeti pića koja pronađemo kod bilo kog putnika u prtljagu. Imajte na umu kako putnici ne smeju unositi na brod zapakovanu hranu.

Vredni predmeti i osiguranje:

Imajte na umu kako vredne predmete na brod nosite na sopstvenu odgovornost

Avio prevoz i izgubljen prtljag na krstarenju:

Proverite veličinu i težinu svog prtljaga sa avio kompanijom. Avio kompanija zadržava pravo naplate prekoračenja i višak prtljaga. MSC Krstarenja ne prihvataju nikakvu odgovornost za probleme koji se mogu pojaviti sa avio prevoznikom. U slučaju gubitka prtljaga nudimo pomoć u pronalasku vašeg prtljaga u saradnji sa avio kompanijom. Učinićemo sve potrebno kako bi vaš prtljag pronašli i vratili je na brod u jednu od sledećih luka gde brod pristiže. Kako bi što brže pronašli vaš prtljag molimo vas da nam odmah dostavite P.I.R. (Property Irregularity Report) formular koji ste primili od Lost&Found službe na aerodromu.

Spremanje prtljaga pre krstarenja:

Stvari koje NE smete pakovati i uneti na brod: alkohol, oružje, oštre predmete, hranu i piće, dronove, pametni telefon model Galaxy Note7

Stvari koje slobodno možete ostaviti kod kuće: peškiri za bazen, fen za kosu (naćićete ih u kabini).

Stvari koje trebate imati u ručnom prtljagu: novac, nakit, električne uređaje, lekove, pelene i ostale vredne predmete.

Zbog svog zdravlja i svoje sigurnosti, obavezno na putovanje ponesite svoje lekove i imajte ih tokom trajanja celog krstarenja.

Brodske napojnice:

Za vreme vašeg krstarenja po celom brodu ćete sretati vredno osoblje koje će vam pružati izvanrednu uslugu. Podršku im daje jednako veliki broj zaposlenih i posade koji marljivo radi iza kulisa, kako bi svaki trenutak vašeg putovanja bio užitak. MSC Cruises će iz praktičnih razloga automatski dodati dnevnu napojnicu za navedene usluge vašem računu, na temelju itinerera koji ste odabrali i broja dana tokom kojih su usluge stvarno i pružene. Svrha brodske napojnice je zagarantovati održavanje najviših standarda kvaliteta usluge našim gostima. Dnevni iznosi izračunati su s obzirom na to i ne mogu se menjati. Međutim, ako budete hteli eliminisati bilo koju od dnevnih brodskih uslužnih napojnica u neverovatnom slučaju da ne primite zadovoljavajuću uslugu, to možete i učiniti, tako što ćete se obratiti vodiču odnosa sa gostima (Guest Relations Manager) na brodu. Ukoliko to želite, iznos brodske uslužne napojnice se može dodati ceni krstarenja za vreme rezervacije umesto dodavanja vašem brodskom računu na kraju krstarenja. Molimo da o vašoj želji vezano uz naplatu brodske uslužne napojnice obavestite vašeg putnog agenta.

Napojnice

MSC Krstarenja ne preporučuju direktno davanje napojnica članovima posade.

Naknada za barske usluge

Naknada od 15% za barske usluge automatski se dodaje svim plaćanjima.

 Vize za krstarenja:

Isključiva odgovornost je na putniku da osigura sve potrebne putne isprave i eventualne vize za nesmetan odmor na jednom od MSC brodova za kružna putovanja i da sa njima po potrebi raspolaže. Molimo sve putnike da pre putovanja provere sa svojom putničkom agencijom, vladinim agencijama ili konzularnim odeljenjima za sigurnu i valjanu informaciju o ispravama i vizama koje su potrebne za ukrcaj na brod i da raspolažete valjanom putnom ispravom za zemlju/e koje posećujete. Putnicima bez odgovarajuće putne isprave/dokumentacije/vize ukrcaj neće biti odobren. Ograničenja za svaku zemlju mogu se razlikovati zavisno od državljanstva putnika.

Jezici koji se govore na brodu:

Na brodu se govori šest glavnih jezika: engleski, italijanski, nemački, francuski, španski i brazilski portugalski. Odabir jezika određen je brojem putnika sa navedenih govornih područja.

Dnevne informacije dostavljene u kabinu i ostali materijali dostupni su u 6 gore navedenih jezika. Jezici na kojima su pisani naši jelovnici zavise od itinerera odnosno područja sveta gde se brod nalazi.

Dnevni program tokom plovidbe:

Svake večeri se po kabinama deli detaljan program za naredni dan sa namerom podrobnog obaveštavanja o aktivnostima i zabavnim događajima u organizaciji brodskog osoblja. Daily Specials, koji se takođe dostavlja u vašu kabinu, služi kao vodič za shopping na brodu sa istaknutim posebnim ponudama i promocijama koje će biti aktualne sledeći dan.

Galerija fotografija i kupovina:

Fotografije

Usluga brodskog fotografa dostupna je za čitavo vreme krstarenja. Profesionalni fotografi ovekovečiće najlepše trenutke vašeg putovanja kako na brodu, tako i na obali, snimiti proslavu godišnjice i druge posebne trenutke. Njihove izložene radove možete razgledati u posebnoj brodskoj galeriji fotografija. Spremni su udovoljiti svim vašim posebnim zahtevima.

Portreti

Brodski fotografi izradiće vaš portret kao i portret vaše porodice ili prijatelja koristeći razne profesionalne pozadine ili najlepše brodske lokacije. Nije potrebno unapred rezervisati termin. Svi portreti biće izloženi u brodskoj galeriji fotografija i moći ćete ih kupiti tokom krstarenja.

Usluga snimanja

Kao trajan podsetnik na dragocene trenutke tokom krstarenja, na usluzi vam stoji profesionalan tim snimatelja. Oni prate goste i za vreme izleta kako biste mogli ponovo videti sva nezaboravna mesta i na videu. Na kraju svakog krstarenja, u brodskoj galeriji fotografija moći ćete kupiti i poseban DVD vašeg krstarenja.

Korišćenje Interneta na brodu

Ako ste strastveni korisnik interneta pretraživanje weba je moguće i na krstarenju. Trebate se samo putem ličnog laptopa ili tableta bežično spojiti na brodsku mrežu u svim zajedničkim brodskim prostorijama; wireless mreža je dostupna takođe u svim kabinama i apartmanima na svim brodovima flote. Kako biste koristili uslugu, trebate samo odabrati željeni paket interneta koji će se automatski naplatiti sa vašeg brodskog računa.

MSC koristi sofisticirani satelitski sistem kako bi vam omogućio uslugu interneta na brodu, šaljući podatke na hiljade kilometara izvan Zemlje koji se zatim vraćaju na brod, do vas. Iako se tehnologija razlikuje od širokopojasnog pristupa dostupnog na kopnu, satelitski pristup internetu omogućuje vam online povezanost čak i na otvorenom moru. Kontinuirano unapređujemo našu tehnologiju satelitskog interneta kako bi vam pružili najbržu i najkonzistentniju uslugu koja je moguća tokom krstarenja.

U ponudi su tri izvrsna paketa interneta, svaki dostupan u verziji “po danu” i za “celo krstarenje”.

Ležaljke

Ležaljke su na raspolaganju svim putnicima besplatno. Ne mogu se rezervisati, stoga molimo sve goste da ne ostavljaju na njima privatne stvari tokom dužeg odsustva (duže od 30 minuta). Peškiri za kupanje dostupni su u kabini te ih je potrebno vratiti u kabinu nakon upotrebe. Nevraćeni peškiri će se naplatiti iz brodskog računa gosta.

Odeća tokom krstarenja

Putovanje sa MSC Krstarenjima ugodan je spoj opuštajućih trenutaka, zabava, večera, sportskih aktivnosti i izleta na obali. Kada pakujete kofere, svakako ponesite odgovarajuću odeću za svaku od navedenih prilika.

Za brod i izlete preporučujemo udobnu, ležernu odeću.

Za neformalne večeri preporučujemo letnje haljine za dame i lagani sako za gospodu.

Za gala večeri potrebno je pripremiti formalniju odeću – predlažemo tamno odelo i kravatu za gospodu i večernju haljinu za dame.

U našoj ponudi su brojne dnevne i večernje tematske zabave, pa stoga ponesite vašu cvetnu odeću iz 60-tih i 70-tih za Flower Glory Pary, spakujte belu odeću kako biste se pridružili White Partyju, a ne zaboravite i nešto zeleno, belo i crveno za proslavu u pravom italijanskom stilu tokom MSC Little Italy zabave. Za ljubitelje sporta, patike za teretanu i odgovarajuća sportska odeća su must-have pri upotrebi naše vrhunske teretane ili pohađanja časova joge i plesa, gde su dostupni.

Preporučujemo da imate pri ruci džemper ili šal zbog temperaturnih razlika između klimatizovanih i otvorenih prostora. Za izlete koji uključuju posete verskim ustanovama, preporučujemo prikladno odevanje (prekrivena kolena i ramena, zatvorene majice).

Pušenje na brodu tokom krstarenja

U skladu sa globalnim standardima nepušačka područja su brojnija od pušačkih i označena su znakovima, gde su postavljene i pepeljare. Pušenje je strogo zabranjeno u kabinama (uključujući i elektronske cigarete), na balkonu kabine ili na bilo kojem mestu bez vidljivog znaka o dopuštenom pušenju i postavljenom pepeljarom. U slučaju kršenja upozorenja o nepušenju svakom putniku će se naplatiti naknada za čišćenje, dok nastavak pušenja na nepredviđenom mestu može rezultirati i ranijim iskrcajem putnika. Gosti se upozoravaju da je bacanje opušaka sa broda ili bilo kojeg drugog predmeta strogo zabranjeno međunarodnim pomorskim zakonima.

Pogledajte i naše ponude za krstarenja Meditearanom, Karibima ili Bliskim Istokom.

Za dodatne programe, možete da posetite stranu MSC krstarenja, pošaljete upit na email office@cruise-club.rs ili pozovete agenciju na telefon 011/414 70 66

PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Loading